E luni și trebuia să scriu despre vacanță, despre soare și vară. Dar afară a plouat și după un Roller Coaster de vreme, temperaturi și festivaluri combinate cu zile de luni care tot vin chiar dacă nu ai chef, pare mai normal să scriu despre pet hoteluri și unde ne lăsăm animalele când ne luăm vacanță. În caz că plănuiești o nouă ieșire! Ah și vi-l prezint pe Tabi, the adorable british shorthair silver tabby cat ce are deja 7 ani experiență în pensiuni pentru pisoi. Ca să mergi la Electric Castle sau la Untold poate a fost sau nu a fost cazul să cauți cazare animale. Dar pentru o absență de mai mult de 3 zile de acasă eu am avut nevoie și cred că s-ar recomanda să găsiți locul ăla care se potrivește animalului vostru. Pet hotel, pensiune, sau pet sitter, am o recomandare și câteva rezultate din căutări. Ca să fii tu împăcat și fără să apelezi la prieteni care să se expună la rezultatul în nisip al dietei animalului tău, sau la familie care mai trebuie să introducă în program și vizita la casa ta ca să se asigure că totul e ok.
Cred că de aici ar trebui să încep articolul: beneficiile unui pet hotel
- e o afacere care nu își permite recenzii negative, așa că va acorda atenție îngrijirii animalului
- plătești pentru servicii, nu rămâi dator prietenilor
- te așteaptă mereu dacă anunți, și nu li se pare un deranj
- spațiu amenajat pentru activitățile animalului
Dezavantajele există și ele, de la faptul că animalul nu este în mediul său și nu te are pe tine. Dilemă de nerezolvat, așa că facem un compromis și alegem să plecăm, cu tot cu dezavantajele astea. Dar o să încep cu cum ne pregătim bagajele animăluțului și de ce are nevoie la pensiune, cum îl luăm ca să nu devină marcat și de ce să ne asigurăm înainte să îl ducem.
Bagajul lui Miau, Ham sau Țup
Pasul 1: Sănătatea Prima dată, asigură-te că animalul are vaccinurile la zi, are unghiuțele tăiate (dacă e pisică) și e deparazitat. Așa cum nici tu nu ai vrea să sufere el prin contractarea a cine știe ce, nu risca alte animale. Tabi mereu stă foarte cuminte când îi tai unghiuțele și deși nu îi place pastila de deparazitare, dacă în carnețel spune că trebuie să o luăm, o luăm. Pasul 2: Rezervarea locului Nu lăsa rezervarea la pensiunea de animale pe ultima sută de metri. Este un serviciu atât de solicitata și sunt atât de puține pensiuni și pet hoteluri că poți risca să nu ai loc. Și nu vrei nici să deranjezi sau să faci program unui prieten, iar pensiunile nu acceptă cazare de multiple animale în cuști. Nici nu e recomandat, desigur, să o facă.
Pasul 3: Pregătirea bagajului…animalului Când se apropie ziua, cât mai discret pregătește bagajul. Nu vrei să fii foarte evident, ca să nu stresezi animalul când nu trebuie. Uite ce pun eu de obicei în bagajul de pet hotel:
-
- carnetul de sănătate în care să fie trecut numărul tău, al veterinarului și ultimele vaccine
- mâncarea pe care o preferă, umedă și uscată, pentru toate zilele și o foaie pe care scrie care este programul de papa
- un ham dacă animalul va ieși la plimbare
- o pernă sau jucărie preferată, pentru a face mediul mai plăcut animalului
- bolul sau vasul, dacă animalul e pretențios la locul de unde mănâncă (dacă nu e, atunci pensiunea are vase de apă și mâncare)
- geantă în care intră toate și care îți lasă mâinile libere ca să duci animalul – recomand o astfel de geantă destinată transportului de animale, pentru rolul dublu.
- cușca să fie curată și dezinfectată, destul de mare ca animalul să încapă <
Vezi această postare pe Instagram
Spuneam să nu faci pregătirile la vedere pentru că de obicei Tabi intuiește când vine vremea de plecare dacă mă apuc să scot valizele noastre. Stresul ar fi și mai mare pentru el dacă aș scoate cușca în hol. Așa că totul se pregătește când el nu e atent și doar în momentul când îl ducem scot cușca.
Atenție: Niciodată nu lua animalul să îl duci chemându-l cu mâncare. Dacă va vedea cușca sau geanta, va fugi. Să nu îl chemi înapoi cu mâncare pentru a-l prinde. Gândește-te cum ar fi să faci asta cu un om. Cel mai ușor este să îi vorbești, să îl liniștești și să îl mângâi.
Aici poti gasi diferite accesorii pentru pisici: http://cat accessories
Bagajul e gata, acum să îl ducem. O să încep cu recomandarea mea personală, testată de 7 ani încoace. Dacă nu sunteți din Cluj, puteți să mergeți direct mai jos, la capitolul de Pet Hotel România – câteva alternative.
Pensiune animale Cluj – recomandarea mea și alternative
Așa cum spuneam, de 7 ani, Tabi merge la pensiune când noi plecăm mai mult de 1 zi din Cluj. Am avut norocul începătorului sau poate e adevărată vorba aia că cei buni fac reclamă cu cât sunt de buni. Oricum ar fi fost, pensiunea Pet Hotel a fost prima la care am apelat acum 7 ani.
Cum i-am ales:
-
-
- am citit despre ei – caută general, fă lista de opțiuni, apoi caută-i pe fiecare după nume și vezi ce se scrie, ce se spune despre ei. Despre Pet Hotel am găsit un articol în Ziar de Cluj în care doamna Luisiana Baldean spunea: ”Există două categorii de oameni, din punctul meu de vedere: iubitorii de animale și ceilalți! Fără alte nuanțe la mijloc.”
-
E adevărat, nu întotdeauna poți crede ce spune cineva în business. De asta…
-
-
- am mers la locație și am discutat cu doamna. Tabi a stat prima dată 1 noapte acolo, ca să vedem cum se prezintă după.
-
-
-
- dacă vrei să stai liniștit, cântărește animalul înainte și după perioada la pensiune, dar ține cont că lipsa ta, în orice context, poate să le afecteze pofta de mâncare.
- Noi de atunci am urmat Pet Hotel din Cluj la Suceagu, unde s-au mutat în 2017 sau 2018.
-
De la casă la oraș la casă în livada cu nuci. Și nu pentru că nu ar fi fost alternative (deși sunt puține, sunt) – ci pentru că alternativa găsită pentru pisoi în momentul când s-au mutat nu a atins standardul lor.
Și acolo, deși la ceva kilometri buni de Cluj și cu un drum ce pare greu pe alocuri, Tabi e la fel de fericit să meargă de fiecare dată.
Casa are loc suficient pentru mulți câini, multe pisici și ultima dată găzduia și un iepure la vedere. Desigur, ei acceptă și alte tipuri de animale. Punctul care a făcut mereu diferența și care a contat când am căutat alternative în Cluj atunci când ei s-au mutat a fost curățenia.
Casa miroase a casă locuită de oameni civilizați, nu a loc unde cresc animale. La alternativa de undeva din Cluj, pe care nu o s-o numesc aici, mi s-a făcut rău din cauza mirosului de cum am intrat. Combinația de dragoste pentru animale și experiența avută în creșterea de câini, a dus la înființarea unuia dintre primele hoteluri pentru animale de companie din Cluj, în 2007.
Așa spunea în 2015 un articol din știridecluj.ro și îi cred, pentru că nu am avut nicio dovadă că ar fi altfel. Iar faptul că au și chestionare pentru clienți mi-a arătat că știu nu numai să organizeze un astfel de business complicat, ci încearcă să îl și îmbunătățească. Spațiul pentru animale este delimitat, e aproape mereu plin când merg.
Atenție însă, vorbesc din experiența unui posesor de pisică. Nu am interacționat cu câinii și zonele unde sunt cazați ei, și ne mai salută din curte când mergem.
Ce ar mai fi de adăugat pe partea de opțiuni:
-
-
- video check, ce am auzit că există la alte pensiuni și cățelul unor cunoscuți a fost verificat zilnic de ei când au fost plecați.
- Rețeaua Telekom nu funcționează de la intrarea în Suceag, așa că fie sună înainte să mergi, fie caută un telefon cu altă rețea. Pentru că nu există sonerie la poartă și te bazezi pe vigilența cățeilor.
-
Prețul a rămas același de când îmi amintesc eu și la 25 de lei pe zi nu mi se pare mare pentru a știi că pisica e monitorizată, hrănită și are companie.
Asta e recomandarea mea pentru posesorii de pisici din Cluj. Site-ul Pet Hotel e aici în caz că vreți să aflați mai multe sau să programați o vizită.
Alte alternative, netestate, și pe care vă îndemn din nou să le cercetați, așa cum scriam mai sus. Nu de alta, dar puteți găsi știri triste/horror, ca asta și veți avea nevoie de research suplimentar. Ca animalul să aibă loc, siguranță și să fie îngrijit, nu băgat la cutie sau ignorat.
Cazare animale Cluj: Pet Joy – zona Baciu, Pensiunea FamilyVet 24 – zona Baciu, Hotel Ham Ham – spre Pădureni, PetWood – Sălicea, Căsuța Animalelor – Chinteni
Pet Hotel România – câteva alternative
Am ales căutările din prima pagină google. Puteți desigur să faceți cercetări mai amănunțite. Aveți însă în vedere că a schimba locul de fiecare dată este un stres și pentru animal.
Pet Hotel București
Pet Hotel Timișoara
Pet Hotel Constanța
Pet Hotel Iași
La fiecare dintre orașe, verificați și la cabinetele veterinare. Sunt unele care oferă și servicii de cazare, dar repet, repet, repet: verificați condițiile cu ochii voștri și mereu prima experiență a animalului să fie una scurtă, de probă.
Și ca opțiune EXTRA, la final…
Pet sitteri – o nouă meserie, afacere, alternativă
O nouă opțiune par să fie pet sitteri, cei care preiau animale în grijă la casele lor. Un fel de amic care are grijă de animalul tău ca part time business. Cine a avut experiență cu un astfel de serviciu poate să ne spună în comment cum este și ce presupune.
Afacere pet hotel – pensiune animale
Ca ultim punct, un îndemn la afaceri start-up: nu sunt destule locuri de acest gen, tip pet hotel. De 8 ani încoace, de la 3 pensiuni pentru animale în Cluj avem mai multe opțiuni, dar nu cu mult mai multe. Da, investiția, așa cum scrie și în interviul ăsta din incomemagazine.ro este mare. Dar și profitul, și liniștea și relaxarea noi, celor care mai trebuie să plecăm.
Citat Income Magazine> Nadia Roman, directorul de la Planeta Ham Ham, şi Raul Băldean, co-proprietar pet Hotel Cluj, sunt doi oameni de afaceri care au îmbinat utilul cu plăcutul şi au transformat pasiunea pentru animale într-o afacere profitabilă. Cel mai mult câştigă pe timpul verii, în plin sezon de concedii, când stăpânii sunt obligaţi să se despartă, temporar, de prietenii necuvântători. (…) Pentru a deschide o astfel de pensiune este nevoie de un capital iniţial de cel puţin 10.000 de euro, în cazul în care deţineţi deja terenul şi clădirea. Altfel, după cum spune Raul Băldean, co-proprietarul pensiunii Pet Hotel din Cluj, investiţia poate depăşi chiar şi 100.000 de euro, pentru că, dincolo de achiziţia terenului şi ridicarea pensiunii, amenajarea spaţiului este destul de costisitoare.
Cam asta ar fi, urmează să testezi și tu.
Vacanță plăcută, liniștită și animal fericit.
Mancarea care il tine sanatos pe Tabi, la 12 ani>Royal Canin Veterinary Cat
Ghiozdan de transport Ghiozdan transparent de transport pisici
Sursa foto: Pet Hotel Cluj, și arhiva personală
Te-ar mai putea interesa:
Pingback:Pet Hotel :: Pensiune pentru animale in Cluj-Napoca » Blog Archive » Pet Hotel una dintre pensiunile de animale din Cluj