fbpx
Brave Cut – Oferă putere și curaj!

*reading time: 3 min

Campanii de adunare păr pentru a face peruci pentru bolnavii de cancer sunt peste tot în lume. De fapt, în Israel am asistat la acest gest incredibil, pentru această cauză la fel de incredibilă.

O tipă deosebită, cu un păr până la mijloc, astăzi primea complimentul meu pentru părul ei și mâine ne trimitea poze și mă făcea să plâng pentru că gestul a fost unul cum rar am văzut în afara știrilor. Așa că ajunsă în România, am căutat o cauză similară.

Și am găsit Brave cut – Oferă putere, o campanie Fundația Renașterea împreună cu Pantene și Mega Image. Află unde, cum și în ce condiții poți dona păr pentru a susține femeile care luptă cu cancerul, mai jos.

Vorbeam de cum m-a inspirat Amit (you’re great, you know, thank you!). Here she is, before and after!

In Israel, the foundation is called Zichron Menachem and it collects hair from donors around the world to make much-needed wigs for children who have lost their hair during treatment.

If you love the cause and wish to donate, here are some infos about them and how to ”Help children feel beautiful”.

Back to romanian.

Țin să specific că eu nu am fost atât de curajoasă ca Amit și alte participante în cadrul Brave Cut. Nu m-am tuns scurt acum. 

Dar la ultima tunsoare părul natural a fost păstrat. Pentru că motive…mai jos.

Nu știam dacă e de ajuns cât am, așa că după ce am aflat de Brave Cut și am citit puțin și pe blogul Danei Rogoz, le-am scris celor de la Renașterea. Mi-au răspuns destul de repede și la obiect.

 

Acum, câte condiții despre cum se poate dona și unde:

  • DA, se acceptă: codițe peste 15 cm pe care le ai deja sau tunse la unul dintre saloanele partenere pe care le găsești mai jos. Acolo știu ei ce să facă. Se acceptă părul vopsit, codițele mai vechi, orice culori și dimensiune peste limită.
  • NU se primesc: codițele mai mici de 15 cm, cele din păr decolorat extrem, cu permanent sau întindere permanentă.

Există în saloanele partenere și tunsori specifice Brave Cut, așa cum povestește și acest material video.

Câteva numere, deși statisticile nu sunt niciodată modul în care ne vom sensibiliza.

  • În România, 1 din 6 femei este diagnosticată cu cancer la sân, în fiecare an.
  • În Belgia, asociația Think Pink a lansat proiectul de donare de păr în 2008. La începutul campaniei erau donate aproximativ 100 de cozi pe săptămână. În prezent, numărul a ajuns la 250 de cozi pe săptămână.
  • În România, se lansa pe 1 octombrie 2015 campania Vieți Împletite și începeau donațiile.
  • În ultimii ani s-au strâns peste 8500 codițe și susținerea a peste 10.000 de oameni, așa cum spune pagina fundatiarenasterea.ro.
  • Pentru o perucă scurtă, costul manoperei este de 900 de lei, iar pentru una cu păr lung la 1500 lei. (sursa)
  • Pentru 1 perucă este nevoie de aproximativ 5/6 cozi sau 250-300 grame păr, așa că lungimea mai mare sau adunat de la toate prietenele tale va contribui substanțial la cauză.

Pentru tine, a te tunde în cadrul campaniei este GRATUIT, la aceste

saloane partenere Brave Cut.

Dar dacă ești ca mine și ai deja părul, atunci îl poți trimite prin poștă sau curier rapid către Fundația Renașterea, la adresa: Strada Virgil Pleșoianu, nr. 87, Sector 1, București.  

 

La mine, părul lung a fost o tradiție cultivată. De la tata, care era să o izgonească pe mama când la 3 ani m-a ras în cap, până la mama care a împletit milioane de codițe în anii mei de școală, până când eu mai târziu am văzut părul lung ca dovadă de sănătate și activitate anti stres împletind la el. Motiv pentru care nu a fost aruncat când l-am tuns. Dar dacă până acum stătea, uite că în cele din urmă nu mai plâng după el, nu îl regret și toți anii aceia de tras, descurcat și uscat în 3 ore, au un sens.

Alături de codiță, cei de la Renașterea, pe care îi găsești pe facebook aici și pe site aici ne îndeamnă să scriem câteva cuvinte de încurajare celor ce vor primi donația. Și sincer, asta e partea cea mai grea. Pe Instagram găsești gesturile femeilor care au donat codițe sub hashtag #bravecut #vietiimpletite #fundatiarenasterea. 

Mult curaj celor care primesc, liniște celor ce oferă și nouă tuturor, atâta sănătate ca nici măcar medicina să nu o poată explica.  

 

Cătălina, în cuvinte etc. Zi inspirată!

Brave Cut – Oferă putere și curaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *