fbpx
Taco Bell➡Cluj + 450km➡București+1208 km➡Cipru

*reading time: 5 min
”O prietenă mi-a spus”, că așa încep toate aventurile, provocările și curiozitățile femeilor. După ce am trecut prin subiecte cuvenite unei zile de vineri, am ajuns și la mâncare. Și ea mi-a spus de Taco Bell, nu că ar veni ei, că asta demult anunță reclama, ci că a fost ea deja și mâncarea e bună. Haha, e clar ce a urmat, mai jos primele impresii despre cel mai nou brand fast food în Cluj, meniu, prețuri și câteva observații.

Puțină istorie, cam de două rânduri și mii de kilometri.

Taco Bell Corp. este subsidiară a Yum! Brands Inc. și a început călătoria culinară de inspirație mexicană în 1962. Acum a ajuns la 6.000 de restaurante Taco Bell în lume. Și după 4 restaurante deschise în București, a ajuns și la Cluj-Napoca, așa cum amenința deja din octombrie cred, anul trecut și cum pare că au întârziat, dacă mă iau după comentariile de pe Google.

Un nice touch al brandului este că oferă partea asta de istorie ca light reading la masă. De aici și titlul. Cel mai apropiat lanț Taco Bell de Cluj și București este cel din Cipru, la 1208 km.  

Fun facts Taco Bell

  • Yum! Brands Inc. deține Taco Bell, Pizza Hut și KFC. Așa că nu o să mă mire probabil coada constantă de la servire, dacă fratele mai mare KFC e încă extrem de solicitat.
  • din locul de naștere a Taco Bell, Downey, California, până în Mexic, locul de naștere a produselor, sunt 2400 și ceva de km.
  • De la Cluj la Downey sunt cam de 5 ori pe atât, dar aud că la deschidere a fost cam tot așa cum arată poza deschiderii din 62.

Când am fost eu (și nu am poză pentru că îmi era foame și de obicei când mi-e foame nu am răbdare să fac și poze) a mers repede la preluarea comenzii și deși m-am apropiat reticentă (nu știam ce să comand, fiind prima dată când încerc mâncare mexicană) în 2 minute eram față în față cu o domnișoară super drăguță care nu părea obosită, deși era 8 seara.

Am avut ceva întrebări, dar a răspuns informat la ele. Ce mă temeam cel mai tare: să nu fie picantă mâncarea, pe o scară de 1-10 sensibilitatea mea la picant e 9 sau 10, ca la școală.

Ea mi-a recomandat sosul dulce și deși în unele contexte și sosul dulce la unii e picat la mine, și pe site www.taco-bell.ro acest tip de sos apare ca Mild – ușor picant, nu am simțit nevoia să mor puțin. Deci Mild e ok.

Comanda Taco Bell

Asta e un lucru mai altfel decât ce găsim în Food Court la Iulius Mall. Pentru că de asta:

Dai comanda, mergi la masă, stai ca omu, menajezi stomacul, sună OZN-ul, mergi să iei papa, lași OZN-ul, că e si greu de ignorat sau uitat de returnat.

Meniurile comandate:

Cele două meniuri au venit împreună cam după 10 minute. A durat ceva, dar stând la masă și nu lângă case, nu te simți chiar așa … că te îndoi de la genunchi.

Pe viu, mâncarea arată cam așa:

Cheesy bacon fries burrito – carne de vită, bacon, sos Mild, are cartofi și în interior, pe lângă cei cu paprika sau ce condiment e ăsta din farfurie. Nu am găsit nicăieri ceva indicații despre cantitatea de mâncare din acest meniu, dar deși burrito ăsta a fost mai mare decât Fajita burrito de mai jos, abia m-am săturat. Preț – 23 lei. Gust bun, super moale și brânza abia dacă s-a simțit. (Nu sunt fan brânză 🙂 Șansa de revenire la acest meniu: 5 din 5

Fajita Burrito – carne de vită, sos Mild, are orez și mai multe legume. Da, tot cu cartofi roșiori, poate la a doua masă am curaj să comand meniul cu nachos. Preț – 19 lei. Gust bun, echilibrat, moale. Șansa de revenire la acest meniu: 1 din 5. Doar pentru că atât cantitatea cât și gustul sunt inferioare meniului de mai sus, nu pentru că nu ar fi bun.Am văzut alte articole că vorbesc de refill gratuit, ca la Subway, dar eu nu am văzut aparatul. Poate că este.

Așadar: a meritat curiozitatea, pentru că mă simt deja anticipând următoarea masă la ei. Am și eu o opțiune după ce am abandonat Mac-ul. Ce conta pentru mine era să aibă un gust bun, să fie moale și să nu fie seacă mâncarea. Și a fost numa bună, poate puțin cam pricy, dacă e să fiu sinceră. Și asta, repet, doar în comparație cu alte meniuri de burgeri sau shaorma de la Big Belly Cluj pe care abia reușeam să o termin de cele mai multe ori și care văd că are 550 grame la 18 lei.

*Părerile de mai sus legate de gust  și cantitate sunt personale și tot personal sunt genul de om care încearcă tot meniul și apoi decide la ce rămâne, pentru că greu să crezi pe cineva pe cuvânt când vine vorba de gusturi.

Legat de raportul cantitate/preț – termen de comparație: din meniul Big Mac mediu, eu reușesc să mănânc 75% până mă satur. *Dacă nu aflu între timp cât e meniul, ca să scriu aici, poate mă ajută cineva.

Dacă vreți să găsiți prețul tuturor produselor Taco Bell, sunt afișate pe site, dacă accesați linkul de mai sus.

Fun fact: Ce mi se pare interesant este evoluția prețului din 2017 până acum. Făcând un scurt research (pe acest blog am găsit prețurile din meniu taco Bell în octombrie 2017), prețurile de intrare în București erau aceleași acum un an la produsele individuale (Tacos – 7 lei), dar meniurile au un preț crescut cu 50 de bani. Fun fact, nothing more.

Cool marketing: Partea de după ce mănânci e faină pentru că au gândit fain o revenire rapidă. Nu știu cât ține promoția, dar pe bon apare o adresă web. Dacă completezi acolo formularul de feedback, cam 1 minut îți ia, și scrii codul cu pixul pe bon, poți revenii în următoarele 14 zile și ai reducere de 20% la orice meniu. Atenție însă, poți beneficia de reducerea asta doar 1 dată la 30 de zile, reducerea e doar la meniuri.

Dezavantaje:

  • prețul nu intră aici și nici cantitatea, asta vedeți voi, fiecare.
  • în schimb, pagina de Facebook de 17000 likes nu are rubrică de reviews, ceea ce e cam aiurea pentru un brand la început într-o țară. Pe de altă parte, nici Mac nu are. Subway în schimb are vreo 400 și ceva de reviews.
  • nu am găsit posibilitatea de livrare la domiciliu de la ei

Taco Bell Timișoara – pare să urmeze după București și Cluj. Asta nu pentru că aș avea inside information, ci pentru că așa zice Google, că ar fi mulți interesați în zonă și te duci acolo unde interesul e mare de la început, nu?

Mno, asta a fost experiența mea de Live Más la Taco Bell Cluj. 

PS: Care e celălalt stand cu mâncare mexicană din food court?- am încercat să îl caut pe site-ul Iulius Mall, dar nu îl găsesc. Sunt curioasă dacă au reviews și cum arată meniul. (to be continued)

PPS: Nu știu de ce și prin ce asociere, dar :)) yeah…asta… Data viitoare comand taco, ar fi fost normal, nu?

Zi inspirată,

Cătălina

Taco Bell➡Cluj + 450km➡București+1208 km➡Cipru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *