fbpx
Cutii de cadouri: Moșul vine din Japonia…sau Rusia…sau…

*reading time: 3 min
Moșul vine când și de unde vrei tu, cu aceste idei inedite. Dacă ai uitat să mai crezi în Moș Crăciun, încearcă un cadou ca acesta, pentru altcineva sau pentru tine. O să te simți ca și cum vine sania la Poștă și lasă pentru tine, special pentru tine, o cutie cu bunătăți. Mai mult decât sentimentul ăla de așteptare și descoperire, cutiile de acest tip te duc în țări străine, fără să faci un pas în afara țării. 
Nu știu exact cum a ajuns să mă targeteze reclama lor – poate pentru că mi-am adus aminte într-o zi de Sailor Moon – dar căutând un cadou inedit pentru o prietenă bună, am dat peste cutiile astea pline de dulce de la Tokyo Treat.

Era primul meu contact cu genul ăsta de idee, deși magazinele de suveniruri nu sunt deloc noi și am văzut și în Cluj cutii de-a gata cu bunătăți de trimis spre exterior., dar mai ales din gama gemuri și vinuri.

Tokyo Treat înseamnă o cutie plină ochi cu 20-35 de bunătăți dulci locale și o băutură specifică.

Cutii de cadouri

Perfecte pentru romantici, pentru fanii manga sau nostalgicii care mai țin minte desenele care ne învățau ce înseamnă prietenia. Și evident, merg la fix pentru călători, pasionați de explorare și fotografii. Pentru că aceste mici cutiuțe de snaksuri sunt fiecare în parte material de Instagram.

 

Fiecare lună are o nouă temă și asta înseamnă că te poate surprinde și pe tine. Pentru că nu știi exact ce va cuprinde cutia, cu excepția a mici teasere, decât după ce ai comandat-o deja.

Te poți abona pentru 1 sau mai multe luni și în funcție de asta și abonamentul costă mai mult sau mai puțin.

Există varianta Classic cu 12 elemente în interior și 22,50 dolari. Nu are însă băutura specifică și chiar îmi doream o sticlă de Cola sau Pepsi cum la noi nu găsești.

Și varianta pe care am ales-o eu, Premium, cu 17 elemente în interior și un suc surpriză. Costul este de 31,50 dolari și shipping gratuit spre orice țară din lume. Așa că după 21 de zile de la comandă și ceva emoții, am primit cutiuța la Poștă. Iar când am mers a doua oară, pentru cutie de Halloween, domnul poștaș a anunțat fericit și deja familiarizat cu genul ăsta de cutii: A venit domnișoara după acadele.

Pentru că da, erau pline rafturile de cutiuțe portocalii din Japonia și se vedea că domnul nu înmâna pentru prima dată acest tip de produse de import.

Ca gust, pot să spun că sunt extrem de diferite, cel puțin în cutia aceasta din octombrie am prins o băutură cu gust tradițional de caracatiță -don’t ask – iar în cutia de august era Cola transparent, și întrebând ce gust are, am aflat că e not so addicting. Și dulciurile sunt ciudate, cu arome stranii pentru dependența mea de zahăr. Pentru că folosesc mult porumb în compoziție și dulcele nu este așa dulce. Inclusiv ciocolățelele Kit Kat, care la noi sunt dulci și bune, au o aromă ciudată și un gust pentru care mă exprim rezervată.

 Dar experiența în sine și descoperirea asta intrigantă a unei culturi noi face toată ideea cadoului și să vezi pe cutie aplicat mare că Minako din Tokyo ți-a trimis un cadou e un salt în trecut și în bucuria primirii unei scrisori. Doar că asta e dulce, autentică și doar să privești ambalajele colorate și super aglomerate cu litere pe care nu le recunoști e ceva …kawaii.

 

Nu ai nevoie de cont de euro sau alte lucruri complicate, un card e de ajuns. Grijă la tipul de abonare însă, la fiecare final de lună banii pentru următoarea cutie sunt luați de pe card dacă uiți să te dezabonezi. În restu, nu am avut probleme la livrare, o dată a durat 21 de zile, a doua oară 30, dar cutiile au venit întregi, nu are ce să se strice sau să expire.

Alternative de cadou

Aici este siteul Tokyo Treat dacă vreți să explorați mai mult și pe facebook îi găsiți aici, cu poze mai bune decât am reușit eu să fac.

Am văzut că s-au extins și pe alte segmente și dac nu ești fan snacksuri, atunci au alternative de cutii pline cu produse de frumusețe locale sau cu jucării.

Avantaje:
– descoperi o cultură nouă
– oferi un cadou inedit
– ar trebui să cumperi 100 de cutii ca să ajungi la costul unui bilet spre Japonia
– 🤤

 

Alte cadouri, alte lumi, alți Moși

Cu un mic research pe net, am văzut că sunt alternative de acest fel din toată lumea. Cutii cu aer de Rusia, Mexic, Coreea, Marea Britanie, despre toate face o treabă bună să le adune și să le facă un review acest site.

România are și ea oferte, dar nu am găsit o cutie care să cuprindă doar dulciuri, pe care să o poți trimite în Japonia de exemplu. Iar produsele de genul zacuscă sau cârnați nu cred că se pot trimite în siguranță în afară. Dacă găsiți sau știți voi, îmi spuneți și actualizez.

Crăciun Fericit şi Un An Nou Fericit!

(メリークリスマス!明けましておめでとう!)
Zi inspirată,

logo 2 cu nume rosu

 

Cutii de cadouri: Moșul vine din Japonia…sau Rusia…sau…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *