fbpx
Sfaturile de dezvoltare personală sunt ca hainele din dulap

Hello,
Am promis că revin cu câteva lucruri utile, aflate de la conferințe exclusiv pentru femei. 🙂
Adică așa, tips and tricks pe scurt, ca și cum îți notezi în agendă, să nu uiți. Sau așa, ca niște piese de îmbrăcăminte pe care le poți ține aici și le poți scoate când ai nevoie să le probezi.

O să le scriu cu bulinuță, ca în agendă, și nestructurat, tot ca acolo, dar promit că fiecare nou rând îți va fi util cândva.
Te avertizez însă că sunt interpretările mele, și te rog, dacă te interesează un subiect, să cauți mai multe informații despre subiectul respectiv, până îți poți forma propria părere.
Și nu trece mai departe spunând Asta știam, pentru că așa am zis și eu, odată, până mi-am dat seama că și dacă știu și nu am făcut nimic cu acea informație…am irosit-o. Deci, nu învăța, ci hai să aplicăm împreună.

  • Începe-țí ziua la 5 și fă mișcare. Așa ai grijă nu numai de corpul tău, dar mintea ta intră în setarea de queen of the world.
  • Ești lider sau nu. Dar dacă nu ești de mică, poți învăța de la alții sau de la alții din cărți. Caută cărți cu biografii ale oamenilor pe care îi admiri sau cărți de dezvoltare personală.
  • Acceptă mentori. În loc să simți invidie, simte admirație pentru oamenii la care te uiți de jos. Și cere ajutor. E, într-un fel, cel mai greu lucru.
  • Dacă vrei să creezi un brand, spune o poveste și lasă-l apoi să spună constant povești. Dacă poate, are șanse să reziste.
  • Rar găsești femeie, dacă nu om, care să nu aibă temeri și care să nu aibă nevoie de suportul moral al încurajărilor și laudelor. Lasă review-uri, dă mesaje, scrie scrisori de felicitare ori de câte ori cineva în jurul tău are un succes. Așa vei vrea și tu să fii răsplătită.
  • Un lider, un manager și un antreprenor își asumă riscuri. Și dacă ar fi riscuri calculate, atunci ești Mama Omida. Dar nimeni nu citește viitorul, și se diferențiază cei care sunt gata pentru orice ar urma.
  • Orice alegi să faci, dă totul. Unii spun că a fi antreprenor înseamnă moartea vieții personale, dar alții lasă o rază de speranță și spun că ești stăpână pe propriul timp, sau cel puțin, trebuie să fii. Cel mai important e să fii consecventă. Luna asta crează-ți un obicei (un sfert de oră de exerciții dimineața la aceeași oră) și apoi încă unul și încă unul. Disciplina te duce deja la peste jumătate de drum.
  • Meseria ta e o artă, așa că poți plânge, râde sau înnebuni lângă ea. Dar e arta ta, așa că fă bine și fii mândră, pentru că altfel nimeni altcineva (fie că e angajator, coleg, asociat sau client) nu va da doi bani pe tine.
  • Nu TREBUIE musai să devii un #influencer. Adică un fel de zeitate a online-ului, care zice și face și prin asta mișcă munți. E OK dacă ai o singură prietenă și nu un grup de followeri. E OK, atâta timp cât ești #therealdeal. Adică ești sinceră, reală și apari în online cu idei, imagini și povești, pentru că simți nevoia să le arunci acolo, crezi că ar ajuta pe cineva, nu pentru că speri să devii faimoasă.
  • Ești un #lider? Ca să știi, prima dată află ce e un lider. Citește ceva de Simon Sinek. Autoevaluează-te. Apoi întreabă pe cineva apropiat ție dacă e de acord cu evaluarea ta. Dacă ești un lider, felicitări, caută-mă pe facebook, că s-ar putea să mă intereseze ce zici. Dacă nu, NU E BAI. Dacă nu ești, dar vrei să fii, mai învață, mai citește, mai vezi filme. Și vorbim după.
  • Înconjoară-te cu oameni mai deștepți, mai motivați și mai activi ca tine. E de la sine înțeles că o faci ca să crești.
  • Îmbracă-te așa cum se îmbracă imaginea mentală pe care o ai despre tine. Da, poate fi scump. Dar merită, pentru că e o investiție, nu o cheltuială. Merită pentru cum o să te simți și cum o să te prezinți. Și nu trebuie să dai faliment ca să ai în garderobă o pereche de pantaloni Roberto Cavalli sau o geantă Chanel, o bluză Hilfiger sau o rochie Mathilde. Poate dura 2 sau 3 ani, dar cu aceeași perseverență de care vorbeam mai sus, poți avea piesele astea și apoi, ferea lume!
  • Fii gata să îți asumi riscuri. Riscul de a fi criticată, de a fi înjurată, de a da greș. Pentru că altfel, confortul moral e de fapt o închisoare fizică. Și niciodată nu o să ajungi mai sus.

 

Sfaturile de dezvoltare personală sunt ca hainele din dulap
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *