fbpx
Fetița din femeia din tine învață prin repetiție

Hello,
Vroiam să îți povestesc despre cum mai e viața prin Cluj și de ce poți învăța ca să treci peste primăvară.
O să îți spun despre 2 conferințe și evenimente unde tu, ca femeie, ești așteptată, alături de alte zeci sau sute de femei.
Ca să înveți, prin repetiție, despre trenduri, despre succes și mai ales, despre tine.
Dar în mod ciudat, fetița din mine încă se teme. Și nu cred că sunt singura. Să-ți explic de ce spun asta și despre ce teamă e vorba.

Dintre zecile de evenimente mixte, Clujul cunoaște, deja ca tradiții, câteva evenimente exclusiv feminine. Sau cel puțin, așa se spune…EXCLUSIV. De fapt, și bărbații sunt admiși, dar, după cum chiar ei o spun, se tem. Aici, Daniel Matei scrie o scurtă confesiune curajoasă.
cats
Eu îți voi vorbi despre cum e să fii curioasă, să vrei să afli mai multe și să înveți, prin repetiție, că toată lumea are întrebări. Cum e să înțelegi că lecții ți se dau, încă, și la după 50 de ani și o carieră de succes.

Rezervă-ți timp de acum și nu lipsi la anul
The woman, eveniment organizat de Libero events și Lady today, business lady tomorrow, organizat de tinerele voluntare din BLC, două exemple de evenimente exclusiv dedicate femeilor, s-au ținut la distanță de o săptămână în acest martie frumos.
Deși diferențele sunt evidente chiar de la denumirea evenimentelor, una fiind conferința de leadership și cealaltă Be smart online, dar și mai evidente când arunci o privire peste audiență, de fapt, ele m-au învățat, în mare, aceleași lucruri.

Învață din orice și de oriunde. Și nu te teme să pui întrebări
Dacă la The woman s-a făcut apel, pentru participare, la manageri, antreprenori, administratori și abia apoi la tinere antreprenoare, sau aspirante la acest statut, de cealaltă parte BLC s-a adresat tinerelor studente care doresc un viitor în atreprenoriat, management etc.
La Grand Hotel Italia au venit să vorbească despre succes, personal branding și în general, despre cum e drumul spre succes, Monica Bîrlădeanu, Paula Herlo și Maia Morgenstern printre altele, așadar nume de femei puternice aflate în fruntea unor organizații puternice. Iar cea mai dorită lecție în public a fost: Cum ajung și eu la asta?
La The Office, tinerele din organizația BLC au dorit să ajute generația tânără cu sfaturi pentru stăpânirea mediului online. Simina Poroșnicu, Marketing Manager al brandului Lorand Soares-Szasz, Anca Dinu, PR care se declară mândru vinovată de succesul campaniei anti-fumat ce a fost de curând implementată, dar și specialiști tineri din domeniile marketingului și creatori de branduri ca Andrei Mutu, inițiatorul brandului „I love Cluj” sau Mihai Țăranu (#Zmenta) au dat sfaturi pentru online și offline, tips & tricks pentru viitoare antreprenoare, dar și idei pentru actuale femei de afaceri.

Vezi potențialul? Dacă îl recunoști, atunci puțin curaj și întrebări bine puse îți pot aduce cunoștințe, sfaturi și de ce nu, relații noi în domeniile care te interesează. Sunt ocazii minunate.

Audiența celor două evenimente, aș zice eu, a avut o medie de vârstă diferită cu cel puțin 5 ani

IMG_3894

Iar ce vreau să spun este:

Poți învăța de la femei lider, alături de femei lider, dar poți învăța și de la femei care acum se pregătesc să cucerească lumea.
De la unele înveți stiluri, înveți că odată ce ajungi într-un punct, tot trebuie să dai din mâini ca să stai la suprafață; experiența lor te învață că nu e de ajuns să fii cine ești, ci contează să arăți cine ești, printr-un personal branding educat, consecvent și disciplinat. Tot drumul lor și felul în care ele îl văd îți spune că trebuie să greșești ca să crezi, că nimeni nu îți poate oferi ca sfat experiența, dar măcar încearcă să îți spună că nu ești singură.
Iar de la evenimentele pentru tinere care poate nici măcar nu văd clar un drum, o direcție și un viitor influent, poți învăța să fii visătoare, determinată și puțin naivă, întrebându-te cum să ajungi la acel ceva pe care îl vrei.
IMG_3896

Lecțiile pentru fetița din femeia din tine
Așadar să nu pierzi anul viitor aceste două evenimente.
Costul biletului la The woman cred că va fi tot undeva de la 40 de euro, iar pentru Lady Today, business lady tomorrow de la 10 euro.

Și cel mai important, indiferent ce vârstă ai, mergi la ambele. Pentru că ambele au ce să îți arate și să te învețe, și niciodată nu vei putea să spui „Asta știam deja”, fie pentru că tendințele se schimbă, fie pentru că trebuie să cunoști generațiile de femei alături de care vei schimba lumea.

PS1 – Ce îmi place la conferințe, pe lângă discursuri, sunt cadourile și surprizele. I’m a huge fan.
PS2- Va urma un post cu câteva sfaturi preluate de la speakeri, dar am vrut să scriu aceste rânduri strict pentru a lăuda meritele evenimentelor pentru femei.
PS3 – Aș vrea să existe un eveniment care ne ne învețe pe toate să punem întrebări la astfel de evenimente. Pentru că nu știu ce lipsește de cauzează emoțiile sau lipsa de inițiativă, că sigur nu e curajul.

De aici și titlul, eu exersez să ridic mâna și să întreb, trecând peste emoții, bătăile inimii și tendința de gol în creier, pas cu pas, conferință cu conferință.

Fetița din femeia din tine învață prin repetiție
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *