fbpx
Despre roaming, numere necunoscute și facturi umflate

De obicei când ies din România nu simt nevoia să sun pe nimeni ca să dau update și Mobile Data e închis, că nu mor fără aplicații până găsesc un wireless. Așa și acum. Cu o maaare excepție care o să mă coste.

Tocmai m-am întors între limitele țarii, spațiu în care abonamentul meu are trafic și minute nelimitate. Dar asta nu înseamnă că am scăpat de o umflare a facturii.
Am zis că nu sun pe nimeni și nici net nu folosesc. Dar dacă mă sună un număr neînregistrat în agendă, răspund, că na, nu se știe.
Și tocmai azi și ieri s-au găsit să mă sune două numere care apoi mi-au transmis că Vaaaaiii, mă scuzați, am greșit.
Timp de un an de zile nu am avut 1 astfel de apel.
Mi s-a părut prima dată amuzant și au râs și cei din jur. Dar apoi ne-a lovit teoria conspirației, când unul dintre ei spune că și lui i s-a întâmplat, și tot când era ieșit din țară. Greșeală? Sau strategie genială de a mai câștiga niște bani?

O să zici că ce bani, măi, că 1 minut e 0.06 euro. Mda, așa am zis și eu, nu înjur că nu o să sărăcesc dacă plătesc câțiva BANI în plus (deși aici aștept factura, ca să văd cât e, s-ar putea să am surprize).
Dar apoi cineva a zis:
-Bun, și acum înmulțește asta cu nr de abonați și vezi cât pot câștiga din GREȘELI dacă abonații lor ies măcar o dată, fiecare, afară din țară într-un an. Mă leg doar de abonați, că la cartele nu știu cum e.
Să vedem:

La finele anului trecut, Telekom avea un număr de 1,66 milioane de abonați.
Posibil câștig anual din 1,66 milioane de APELURI DIN GREȘEALĂ, la o medie de 1 apel/utilizator a câte 0,06 euro = ?

Vodafone România avea 8,46 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile, iar 41% erau abonați.
Posibil câștig din aprox 3 milioane de APELURI DIN GREȘEALĂ, la o medie de 1 apel/utilizator a câte 0,06 euro? = ?

Orange România, liderul pieței, are peste 10 milioane de clienți, dar cifrele anunțate de operator nu prezintă numărul sau ponderea abonaților. Nu mai reped ecuația.

Dar v-ați prins de calcul, nu? Mie mi-a dat la Telekom aproape 100.000 euro (deși s-ar putea să greșesc, că sunt varză la înmulțirea cu 0,ceva). Oricum, sunt bani veniți din GREȘEALĂ, folosind un avantaj pe care doar ei îl au, acela că știu exact când ești plecat și te sună 1 dată pe an. Puțin? Mult? Merită deranjul de a avea oameni care asta fac?
Nu știu, nu știu nici măcar dacă e real, de asta am zis că e de domeniul „teoria conspirației”. Mai ales că nu am găsit numerele la un search pe Google.

Dar sunt curioasă:
A mai pățit cineva să fie sunat de numere care apoi zic că e greșeală, când sunt în roaming?

 

PS: Dacă îți plac poveștile, versurile și celelalte cuvintele etc. pe care le scriu, susține-mă cu un like pe pagina de facebook. Promit că o să te fac să zâmbești. 
Și dacă vrei să îți scriu povestea, sloganul, content sau alte cuvinte, contactează-mă la 0762.638.680 sau catalina@consultant.com
Zi inspirată,

logo 2 cu nume rosu

Despre roaming, numere necunoscute și facturi umflate
Etichetat pe:                                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *