fbpx
Deschide-ma cand vrei sa vezi dincolo de aparente

Un proiect din 2017, o scrisoare catre oricine:

Deschide-ma cand vrei sa vezi dincolo de aparente

“lași urme de pași către o lume concretă / atât de concretă că pare o cutie / în care mintea mea nu vrea să fie” spune Iv cel Naiv. 

Și dacă realitatea e doar o construcție de evenimente văzute cu ochi detașați și minte clară, atunci niciunul dintre noi nu trăim o realitate. Vedem imagini, auzim cuvinte și le interpretăm conform sumei de lucruri pe care le știm sau experiențelor ce ne-au format.

Așa cum cumunicăm doar 7% prin cuvinte și restul prin mișcări, putem crede că în spatele unor aparențe stau alte 93% posibilități. Și poate nu ți se pare atât de incredibil acest lucru când te gândești la posibilitatea ca un gest simplu și absurd ca a sări de bucurie a condus la un salt mare pentru omenire. 

Locurile în care mergi sunt mereu noi puncte de plecare. Fie că te inspiră la acțiuni sau reinterpretări ale unor idei, a fi acolo înseamnă a deveni cineva nou. Așa că ascultă totul, asimilează totul și apoi lasă mintea să facă selecția, pentru că pe loc nu vei putea hotărâ ce informație îți este utilă sau îți va deschide noi orizonturi. 

Paradoxul informației este că nimic nu e ceea ce pare, dar totul este. Și din starea de a fi, trece în funcție de universul interior al fiecăruia, la starea de schimbare. Nu te mulțumi cu aparența. Așteaptă încolțirea ideii, cealaltă față, vezi inevitabilul reinterpretării într-o notă personală. 

Prin ascultare și participare, te deschizi posibilităților de a deveni un inventator sau un vizionar. Lumea concretă va fi doar o schiță de bază, pe care îți vei construi propriile realități. 

Privește dincolo de aparențe, părăsește cutia. Mintea ta nu e o formă geometrică, iar lumea nu e o teoremă. Caută acel mai mult.

Cu încredere în tine,

Noi

________________________________________***______________________________________________

Data: 25 februarie 2017

Text plic: Deschide-ma cand vrei sa vezi dincolo de aparente

Idee: Scrisori lasate prin oras pentru ca oamenii sa le gaseasca si sa fie inspirati. Era la un moment dat in Romania aceasta idee care a circulat pe social media si prin orase. Si am trimis o astfel de scrisoare, desi sincer nu mai tin minte acum daca lor sau direct oamenilor.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Sharinglovetopeople (@sharinglovetopeople)

 

 Exista un site cred si aveau ei un model ca tu sa scrii textul si sa il inchei asa: ”Dacă ți-a plăcut mesajul meu și dorești să încurajezi desfășurarea proiectului de inspirare, motivare, sprijin față de oameni a Sharing Love to People, te invităm pe pagina de facebook a comunității

https://www.facebook.com/sharinglovetopeople”

Recomandari de carti pentru regasire 

 

Deschide-ma cand vrei sa vezi dincolo de aparente