Am fost de curand plecati cu pisoiul din dotare si cazarea mi-a dat de gandit. Si subiectul de gandire e faptul ca pet friendly si pets allowed sunt lucruri diferite si clar ar trebui aplicate la unele cazari.
Cazare pet friendly VS Cazare cu Pets allowed
Sa o luam cu inceputul. Sunt mii de cautari zilnice legate de cazari pet friendly. De la booking, care are topul sau, la cabansesipensiuni.ro care te ajuta sa selectezi doar cazari care se incadreaza in Pet friendly. Dar si pe Facebook gasesti zeci de grupuri cu oferte de cazari pentru animale.
Asadar, daca nu vrei sa iti lasi pisica sau catelul la o pensiune pentru animale, cum stii ca ai gasit cazarea care sa nu fie doar pets allowed?
Pets allowed – ce inseamna, care e diferenta
Pets allowed = o descriere care se aplica (si ar trebui sa si-o aplice singuri) acelor cazari case se listeaza ca Pets friendly, taxeaxa conform Pets friendly, dar conditiile, amenajarea casei si beneficiile nu sunt deloc gandite pentru animale.
Experienta noastra, sa imi spuneti in comentarii daca ati avut si voi asemenea temeri intr-o cazare care doar cu numele e friendly.
- Scari inguste spre nivelul 2 (am ales un apartament care seamana cu al nostru, in idee ca Tabi va fi mai putin stresat). Dar scarile i-au dat de furca (si noua) in prima zi, cand era sa isi suceasca un picior. Asta pentru ca erau in zig zag. Ciudata alegere.
- Spatii prin care animalele entuziasmate se pot arunca – nu vorbesc de balustrada, ca poate acolo nu e atat de nebuna pisica incat sa sara. Dar o canapea sus era amplasata pe colt, iar o parte avea in spate spatiu gol spre jos. Iar cand Tabi a explorat partea aceea, ma temeam ca va sari in gol.
- Scaune din materiale pretentioase, imitatii de piele – nu stiu exact ce a fost in capul proprietarilor, dar am avut eu 7 zile sa ma gandesc cat costa acele scaune. Normal, am avut grija sa fie acoperite cu hainele noastre, ca stiu cat de atras e Tabi de piele. Si canapeaua mea de acasa stie. 🙂
- Locuri de ascutit gheare care nu ar trebui sa imbie atat de tare animalul – sunt anumite materiale (cine stie cunoaste) pe care animalele sunt ferm convinse ca se pot intinde si zgaria cu gherutele. Chiar daca deja taiate, Tabi a incercat ceva pe fotoliile din apartamentul acela. Noroc ca si el a fost acoperit. Macar acum stiu sa duc eu ceva stalp de ascutit unghii, dar nu o sa pot fi convinsa ca va merge doar la el de fiecare data.
- Covor pufos – asta iar e ciudata alegerea, ca a fost greu de curatat de blana lui Tabi. Stiu de acasa, asa ca l-am strans frumos si l-am desfacut la plecare. Mai jos vezi cum l-am rulat si pus in gaura spre parter, ca sa nu cada cand se joaca.
Bonus: fara matura si faras macar, ca sa fac eu insumi ceva ordine dupa pisoi, la ladita si sa mai strang din par dupa 5 zile. Am luat noi, dar totusi, oare la ce se gandeau?
Concluzia ca unele locuri doar accepta animale, nu le acomodeaza. Nu sunt pregatite pentru ele. Nu le pasa.
Asadar, am fost la un apartament pet friendly. Dar de fapt mi-am dat seama ca unele locuri sunt in cel mai bun caz Pets allowed. Adica accepta sa iti duci animalul, in ideea in care orice stricaciune faci, venita si din vina alegerilor lor, tot tu o vei plati la final. Noi am scapat netaxati, ca motanul e cuminte tare, dar asta nu inseamna ca am stat linistita.
Realul Pet Friendly
Am fost in schimb la o cabana cu acelasi Pets Friendly atat de cautat de iubitorii de animale. Si de data asta am putut face diferenta.
- Patut pentru caine/pisica – si ma refer la un soculet imens cu o saltea perfecta si pentru mine 🙂
- Boluri pentru apa si mancare – chiar daca le ai tu la tine, mi s-a parut un gest frumos sa lase un set aici.
- Jucarii – si ce frumos ca te gandesti si la animal cu aceste mici gesturi. Nici nu conteaza poate ca Tabi nu s-a jucat cu ele, a contat sa le vad acolo.
- Constructie pentru ascutit gheare – face parte si din decor, dar ajuta si animalul. So cute.
- Mobila si covoare pet friendly – si aici ma refer la materiale usor de curatat, piese fara gauri prin care sa se strecoare pisoiul si sa riste sa cada/sa darame.
Asadar, se poate si real pet friendly!
Idei de ce as vrea sa gasesc la o cazare pet friendly:
- Perie/curatare blana – ca vreau sa fac curat dupa animal si poate rola mea s-a terminat :))
- Aspirator de mana – stiu ca e mai scump si poate nu e rentabil pentru locatii, dar ar fi o idee premium.
- Treats sau ”dulciuri” pentru animalute, asa cum pentru tine gasesti ceai sau cafea (unde gasesti). Nu ar fi un gest frumos?
- Cearsaf inpermeabil sub asternuturi – ca nu se stie niciodata. Chiar daca Tabi nu a mai facut in pat de cand era mic mic, e totusi ok sa te gandesti ca daca o face sau da afara, nu ai stricat o saltea.
- Plase la balcoane, ca cele de muste, ca sa pot deschide balconul fara sa ma tem ca pisica mea de apartament fuge in lume.
Te-ar mai putea interesa:
- După 17 ani, ne despărțim, Poștă Română – povestea noastră, cuplu de 20 de ani
- Cum mă las de fumat? Din ambiții, nu din motive- cum ne-am lăsat de fumat
- Articol: Mi-ai vândul Clujul toamna – despre orașul în care am stat 20 de ani