fbpx
Formula 1 pe Hungaroring – sfaturi pentru cine vrea sa mearga la F1

Povestea noastră de dragoste cu F1 este la fel de veche ca și relatia noastra. De acum 20 de ani, de când ne-am cunoscut, am început să urmărim în mod regulat împreună Formula 1, ca un ritual de duminică.

El era fan Schumacher, eu eram fan Senna și Alonso. Încă sunt. 

Așadar am fost la Hungaroring să-l vedem pe campionul mondial actual și unul dintre cei mai buni piloți din istorie (Lewis Hamilton), pe un nou candidat la cărțile de istorie poate (Verstappen) și pe Alonso în ceea ce credeam că este ultimul său an de F1 (de atunci a semnat un alt contract). 

Și după 2 încercări nereușite în care am avut bilete (Magyar Grand Prix 2020, derulat fără spectatori din cauza Covid în 2020 și o boală în 2022 care ne-a făcut să ratăm Barcelona)…

 

in sfarsit am ajuns să îi vedem pe cei mai ”nebuni” șoferi din lume. 

Așa că ne-am gândit să vă oferim câteva sfaturi și trucuri pentru a putea avea cea mai bună experiență în prima ta cursă de F1. Sau poate câteva sfaturi pentru cursa ta de F1 Hungaroring.

Cum să te pregătești pentru prima ta cursă de F1 sau pentru această pistă –
experiența noastră la Hungaroring 2022

Pregătește-te pentru prima ta cursă de F1:

Câteva lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra bilete, mai ales dacă aveți un pilot sau o pistă preferată:

 • verificați programul și urmăriți Magazinul de bilete F1, deoarece programul de punere în vânzare a biletelor este haotic. Anul acesta, imediat după GP Ungariei, biletele pentru anul viitor sunt deja disponibile. Dar pentru Italia, în septembrie, biletele au devenit disponibile abia în iunie a acestui an. Covid și alte restricții (Rusia anulată) pot schimba programul.
 • dacă puteți, luați bilete pentru toate cele 3 zile, dar asigurați-vă că veniți cu o zi mai devreme. Unele piste oferă o plimbare gratuită joi și puteți vedea garajele și poate întâlni șoferii.
 • preturile sunt mai bune daca cumperi bilete cu un an inainte si si mai bune de Black Friday. Riscul este că așteptarea  poate însemna să nu mai fie locurile dorite.
 • odata cu biletele asigurați-vă că rezervați un loc de parcare, deoarece e nevoie de rezervare. La Hungaroring sunt locuri de parcare gratuite, dar si unele care au nevoie de un anumit tip de bilet.
 • am achiziționat biletele în ianuarie 2022 pentru iulie 2022și nu le-am putut obține pe cele pe care ne-am dorit inițial (Silver 4, pe care l-am luat în 2020). S-a epuizat aproape totul. Dar am fost norocoși de data aceasta, deoarece Gold 3 este uimitor pentru toată acțiunea de pe această pistă și aproape toate cele 68 de depășiri au avut loc în stânga noastră, iar acțiunea de start a fost chiar în fața noastră.

 

Cumpărați ÎNTOTDEAUNA bilete de la vânzătorii autorizați sau direct pe pagina turneului. De asemenea, verificați disponibilitatea de vizualizare (utilizați „vizualizarea hărții” a locurilor individuale pentru a vă face o impresie despre cum arată cursa de acolo).
Ei te încurajează să-ți printezi biletul, dar și pe telefon, din motivul explicat mai jos.

Când alegeți un loc la prima cursă de F1, gândiți-vă la asta:

Va fi soare sau ploaie? Cum a fost in trecut? Fii atent la detalii. Unele curse pot fi anulate din cauza vremii. (vezi Spa 2021, o mare mizerie de cursă anulată după 3 ture din cauza ploii).
Ca regulă generală, alegeti locuri puțin mai sus pentru o experiență generală mai bună de pistă, dar mai jos dacă doriți să vedeți televizorul unde puteți urmări toată acțiunea și clasificarea în direct (ceea ce văd oamenii la televizor).

Există scaune și standuri special concepute pentru persoanele cu dizabilități. (Gold 3 este unul dintre ele la Hungagoring).

Unde sunt cele mai bune locuri pentru ceea ce vrei să vezi? Ce vrei sa vezi? Depășiri, accidente și greșeli, viteză? Alege și apoi caută locurile potrivite pentru ceea ce cauți. Puteți lua notițe în timpul curselor din anii anteriori sau puteți căuta pe internet opiniile fanilor.

https://f1destinations.com/tickets-hungarian-f1-grand-prix/

Tickets – 2023 Hungarian Grand Prix

După cum am spus, am avut noroc cu Gold 3 încă disponibil. Ne-am dorit Silver 4 din cauza poziționării înalte și a prețului. Dar s-au epuizat.

General Admision este o opțiune grozavă pentru GP -ul Ungariei, la fel ca la Barcelona, ​​din cauza dealurilor naturale care înconjoară pista.

Tribunele Bronze sunt pe partea opusă față de locul în care am stat, iar pista este atât de lungă încât ne-a fost imposibil să mergem acolo pentru a vedea locul. Dar unele site-uri recomandă Bronze 2 dacă ai ales un Bronze. Amintiți-vă că mersul la locul tau bronze de la intrare e lung. La fel si daca vrei sa vii sa vezi podiumul. 

Tribunele Silver sunt de-a lungul liniei drepte, cu Silver 4 fiind cea mai înaltă și oferind cea mai bună perspectivă de ansamblu. Este recomandata de experți și fani.

Gold 3, locurile noastre, este aproape de intrare, aproape de standuri de mâncare și toalete, aproape de 2 ecrane mari și aproape de cel mai bun punct de interes, cotitura 1. Dacă le găsiți, cumpărați bilete la Gold 4, mai aproape chiar de curbă și cu o vedere mai clară a startului. Dacă Gold 3 a fost atât de grozav pentru noi, îmi pot doar imagina ce fior iti da Gold 4.

La prima ta cursă de F1: cum să te îmbraci, ce să aduci, ce să faci, ce să știi.

 • Produsele de la circuit sunt mai scumpe decât online, pe magazinul oficial de F1. Dar experiența de a obține șapca sau tricoul preferat la pistă este neprețuită. Ca o notă, unele piste au produse speciale, deoarece echipele lansează ediții speciale pentru acele curse. Anul acesta (2022), șapca neon a lui Lewis Hamilton de la Silverstone GP a fost vândută online și pe pistă în mai puțin de 1 zi.
 • Veniți devreme, deoarece poate dura până la 2 ore sau mai mult pentru a ajunge în parcare.
 • Ca sfat, ia cazare in Mogyorod si incepe de acolo pe jos pana la intrare. Urmați harta pentru a merge la intrarea mai aproape de sectorul dvs., deoarece poarta principală poate fi aglomerată. Am ajuns în aproximativ 10 minute la poarta 8.
 • Pentru a intra în Hungaroring trebuie să treci printr-un control de securitate la sosire. Sticlele raman acasă. Verificați e-mailul de la F1 care vă informează despre regulile și politica pentru pistă.
 • Aduceți protectie solara si pelerine, ca aici ploua des. Anul acesta temperatura duminica in 31 iulie (a fost de 16 C, iar pe ici pe colo a plouat. Poncho-ul de ploaie pe care l-am avut a fost salvator). 
 • Puteti sa aduceți mâncare, pentru că rândurile de la standurile de mâncare sunt uriașe și mâncarea în sine este cam naspa, dar atentie, ca unii oameni de la intrare te fac să o arunci…dar poti incerca.
 • În afara pistei de la Hungaroring, există tarabe de marfă, dar prețurile sunt aceleași cu cele găsite în interior.
  Dacă vrei să cumperi ceva, fă-o dimineața, deoarece oamenii se adună mai târziu în timpul zilei și toți vor să fie îmbrăcați pentru cursa principală.
 • Ca la cinema sau la teatru, când treci pe lângă cineva de pe rândul tău, fă-o cu fața la el, nu întorcând fundul la el :
 • Puteți aduce steaguri și alte mesaje de acasă pe hârtie sau pânză.
 • Binoclul este o idee bună, pentru urmărirea cursei de pe cealaltă parte și ecranele pentru acțiune și clasificare, pentru că la un moment dat, mai ales după prima schimbare a anvelopelor, ordinea este greu de ghicit.
 • Fiecare intrare în tribună înseamnă că cineva îți va scana biletul, chiar dacă mergi să iei mâncare, asa ca sa ai biletul cu tine și o poză cu el pe telefon.
 • Luați dopuri pentru urechi, dacă aveți o problemă cu zgomotele extrem de puternice. Pentru mine era raiul, dar unii oameni erau mereu cu degetele în urechi.
 • Nu pierdeți parada șoferilor cu jumătate de oră înainte de începerea cursei.
 • Fă o poză cu șoferii la panourile speciale cu pozele lor.
 • Dacă doriți să fiți acolo la ceremonia de premiere, plecati de la locurile voastre cu 5 ture înainte de sfârșit și ajungeți la intrarea la boxe, unde e podiumul. Ei vor deschide porțile și vor lăsa oamenii să intre pe pistă la sfârșit. Atenție, mulțimea este imensă.
 • Nu te grăbi la ieșire sau fii primul: zonele de parcare sunt supravegheate de poliție și te vor elibera încet și ordonat. Aceasta poate însemna că, la fel ca noi, puteți pierde până la 2 ore în trafic doar până când ajungeți la ieșire.

 

Alte note: 

 • Explorați circuitul și luați notițe pentru următoarele vizite, poze pentru perspectivă și implicați-vă în jocurile și evenimentele oferite de organizatori și sponsori.
 • Arată respect față de ceilalți fani. În Ungaria, unii fani Max au dat foc produselor lui Hamilton. 🙁
  Nu huidui un pilotși nu aplauda un accident. Aceștia sunt oameni adevărați, care fac lucruri cu adevărat riscante pentru divertismentul tău.

Fapt interesant>Atmosfera este jumătate din spirit. Restul sunt mirosurile și sunetele de pe altă lume. Anticipezi viteza, dar se simte incredibil vizionat în persoană. A fost una dintre cele mai bune experiențe din viața noastră și a meritat 100% să fim martori. Îmi pot imagina doar cum erau aceste sunete acum câțiva ani, când Formula 1 era și mai agresiva, cu motoare mai mari si sunete incredibile. 

Fapt interesant> Sfat de produse: înainte de a cumpăra ceva produs cu șoferul tău, întreabă-te: va fi preferatul tău în continuare cu echipa la care e acum, sau va mai fi la echipa asta peste 1 an sau 2 ani? (Vezi Alonso, care s-a mutat de la Alpine la Aston in 2023) Noroc că nu am cumpărat nici un suvenir în roz și albastru.

Vă mulțumesc că ați citit. Momente fericite sa aveti!

The GALs, Catalina&Florin

Instagram – click here

Bilete la Hungaroring>TICKETS 

Legal disclosure: *These links are affiliate links. If you buy a product through these links, we get a small share of the price (without the product being more expensive for you). It’s up to you if you use them, thank you for reading!

Cum s-a vazut cursa la Hungarian GP 2022

 

Formula 1 pe Hungaroring – sfaturi pentru cine vrea sa mearga la F1