fbpx
Fashion story – Cum alegi un ceas (articol pentru Polus Center/VIVO!Cluj-Napoca)

Blog post Polus Center Cluj/actual VIVO!Cluj-Napoca

”Pasiunea începe cu un vis Ne apropiem periculos, ar spune unii, frumos, ar spune alții, de aniversarea aia care începe cu 3 și se termină cu 5. Vârsta de 35 de ani părea acum ceva vreme la fel de departe ca visul nebun pe care îl aveam atunci (și la care nu am renunțat): să ne pensionăm și să plecăm în lume. Și nu oricum, ci într-o mașină decapotabilă, veche, pe care El o recondiționează în orele libere. Știu că sus scrie fashion story, dar până la urmă și culoarea viselor trebuie să se asorteze la ceva.

Cel mai bine ar fi … la realitate.

Sursă foto

Suntem tineri, iar visele trebuie întreținute cu amintiri care să te mențină concentrat la scopul final. Pentru El, măsurarea clipelor până la evadarea cu mașina decapotabilă trebuie să fie precisă, elegantă și de durată. Adică…bine, poate nu va dura chiar 50 de ani ca visul să ni se îndeplinească, dar n-ar strica un mecanism care să funcționeze perfect și după jumătate de secol.

Cultul lucrului frumos, dar util

https://frederiqueconstant.com/

Înainte să crezi că trebuie să fii pasionat de modă ca să știi ce să alegi, oprește-te. Tocmai ți-am spus. Orice fashion statement e ceva personal, la fel de personal ca un status pe facebook sau o carte citită în public.

Accesoriile le poți alege pentru că spun ceva pentru sau despre tine. Le poți alege pentru culoare, textură, pentru amintiri din trecut sau din viitor. Ele nu vorbesc despre investiții materiale, cât despre investiții sentimentale. Un inel, oricât de firav, poate dura pentru totdeauna. Ca diamantele. La fel am făcut de-a lungul anilor cu fiecare lucru pe care l-am ales pentru mine sau pentru cei dragi mie. Poate că nu întotdeauna am găsit pe loc soluția de a AVEA, dar asta nu trebuie să te oprească să VREI. Totul începe cu dorințe care se adună și se transformă în pasiuni, la fel ca un mecanism bine pus la punct.

Eu am ales viitorul atunci când, pentru El, am găsit cadoul perfect într-un loc care mi se părea puțin inaccesibil. Vei spune poate că sunt preconcepții sau că tu niciodată nu ai simțit asta, dar eu personal aveam o relație foarte la distanță cu shop-urile de lux. Poate era precauție din partea mea –da, norocosul de el, că sunt o cumpătată- sau mă feream de dezamăgire, nu știu, dar știu că mulți simt la fel, măcar o dată. Ei, uită și de asta.

Rafinament și Lux sunt alte cuvinte pentru Ospitalitate

Pentru că orice brand începe cu a se defini, imaginea pe care și-o crează se adresează, într-adevăr, unui anumit public. Dar asta nu înseamnă că au ștampile sau scannere la uși care decid dacă tu faci sau nu parte din publicul lor țintă.

Tot tu decizi dacă ceva ți se adresează. Și e simplu să știi când: vei simți că acel lucru e făcut pentru tine.

Revin la poveste. Cu gândul că va avea nevoie de un accesoriu destul de masculin să îl reprezinte, destul de discret să nu îl deranjeze și mai mult decât durabil, ca să îi stea alături, am intrat cu El în Kultho, la Polus Center Cluj. Știi cum se spune: să ne uităm.

www.kultho.ro

Recunosc: VROIAM! Dar sincer, nu știam ce vom găsi.

Ei, în primul rând am găsit ceea ce am scris mai sus. Că a te defini ca magazin de lux, care promovează rafinamentul, nu înseamnă că ignori clienții care îți calcă pragul în blugi. (Să-mi fie cu iertare, dar era zi de lucru, așa că ținuta casual mă definea la ora aia din zi). Chiar dacă vitrinele tale sunt poate bucăți din El Dorado, orașul de aur, și dacă diamantele din interior sunt în sine suficiente pentru a menține iluminatul , adevăratul crez și brand este povestit de oameni.

La Kultho am găsit asistenta de vânzări care ne-a citi așteptările și ne-a recomandat ceva în care s-a investit la fel de multă pasiune. Dovada? Scrisoarea care însoțește ceasul, semnată în original de creatorul său.

Respectăm moda sau ne trăim pasiunile?

Uneori, și nu rar, coincidențe minunate între articole considerate la modă și poveștile tale fac să devii o declarație. Spui că ai visat sau că aștepți ceva și pe parcursul vieții aduni dovezi că ai trăit acele pasiuni sau măcar le-ai avut. Visai să devii balerină…rochia care păstrează parte din acel vis e acolo undeva. Vrei să fii ca o regină? Caută parfumul potrivit sau diadema aia care te face să simți specială.

Eu am vrut pentru El să ȘTIE că viitorul îl așteptă. Ceasul pe care l-am ales la Kultho, un discret Federique Constant, spunea că în viitor, un viitor ce va fi măsurat de el, vom găsit drumul spre împliniri.

Argumentul care a definitivat cumpărarea nu a fost prețul. Nu a fost faptul că este o serie limitată sau faptul că inițialele mărcii sunt și ale noastre. Amabilitatea și eleganța în mișcari a asistentei de vânzări Kultho, care ni l-a expus, a ajutat, dar nu asta ne-a făcut să îl alegem.

În decorul luxuriant al unui magazin din Polus Center, am găsit dovada că uneori, pasiunile sunt mai mult decât lucruri imaginare, distante, efemere. Să ai pasiune e întotdeauna la modă și e mereu un stil de viață.

Iar acest ceas pare viu, pentru că pulsează pe mână, datorită mecanismului operă de artă în sine. Pare că te salută. Pare că respiră cu tine. Așadar nu numai că îi va aduce aminte că timpul trece, dar îi va spune constant că se apropie de visul său. Și dacă asta nu e pasiune pentru viață, nu știu ce e.

Cu drag,

O tipă care greu se decide la cadouri și un tip care cu greu poate fi surprins.”

De aici poți alege primele tale ceasuri (pentru barbati dar si pentru femei)
Mondaine – ceas elvețian care are si o mica istorie: Are forma si designul ceasurilor din Elvetia. Cele din gari, din aeroporturi, din trenuri. Este acelasi ceas si o parte din istoria de precizie a Elvetiei. Recomandam!

 

NOTA:  Articolul a fost ales câștigător al unui concurs de lifestyle writing și publicat pe blogul Polus Center Cluj (acum VIVO Cluj ) și mi-a adus o colaborare cu ei la acel moment.

polus


 

Te-ar mai putea interesa:

 


Cătălina, în cuvinte etc.

Zi inspirată!

Fashion story – Cum alegi un ceas (articol pentru Polus Center/VIVO!Cluj-Napoca)
Etichetat pe:                                                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *